Vrijwilligers

Tear Craft werkt met vrijwilligers in de zuivere zin van het woord.

Allereerst zijn er de vrijwilligers die wekelijks helpen in de winkel en depot. Zij zorgen ervoor dat alle producten de juiste prijs krijgen, de winkel mooi ingericht wordt, bestellingen klaargemaakt worden voor afhaling of verzending, stands worden samengesteld en de administratie in orde blijft.

Ten tweede zijn er de vrijwilligers die onze producten verkopen binnen hun kerk of op een stand waar we voor uitgenodigd kunnen worden.

En ten derde zijn er de vrijwilligers die het denkwerk achter de hele werking van Tear Craft voor hun rekening nemen en samen het bestuur en de Algemene Vergadering vormen.

Met Tear Craft proberen we zoveel mogelijk ontwikkelingsprojecten te ondersteunen. Als extra zoeken we projecten uit waar ook het evangelie van Jezus Christus verkondigd wordt. Zo streven we een dubbel doel na: het hulp bieden aan mensen in praktische én in geestelijke nood.

Leveranciers

Enerzijds ondersteunen we alle projecten verbonden aan onze verschillende leveranciers. Voor deze projecten kan je terecht op de websites van onze leveranciers.

 • Artisans du Monde (Montreuil, Frankrijk)
 • Barbosa Fair Trade (Culemborg, Nederland)
 • Centrum Mondiaal (Culemborg, Nederland)
 • Eerlijk & Bijzonder (Culemborg, Nederland)
 • Fair Plaza (Culemborg, Nederland)
 • El Puente (Nordstemmen, Duitsland)

Tearfund

Anderzijds ondersteunen we ook rechtstreekse projecten waarvan we de producten zelf laten invoeren. Een aantal van deze projecten zijn te centraliseren onder Tearfund, onze partner in het zendingsveld.

(bron: http://www.tearfund.be)

Tearfund heeft als doel:

“Het bestrijden van de armoede en het onrecht, zodat elk mens het leven mag ervaren als een zegen, maar met bijzondere aandacht voor de situatie van vrouwen en kinderen in het Zuiden als mainstream.”

Deze doelstelling komt overeen met die van Tear Craft, enkel de invulling verschilt.

Tearfund zend mensen uit die ontwikkelingshulp toedienen ter plaatse. Deze mensen gaan voor Tear Craft op zoek naar personen die een bijzonder talent hebben om geschenkartikelen te ontwikkelen en die daarvoor een eerlijke prijs krijgen. Rechtstreekser kan je niet hebben! Tear Craft zorgt bij de betaling van deze producten voor een onmiddellijke verdubbeling van de prijs zodat ook de zendelingen en hun project op deze manier ondersteunt worden.

Enkele projecten die we ondersteunen:

 • Confidence & Jolien Moyo-Mares (Gabri-ël SA, Pretoria, Zuid-Afrika)
  Tijdelijk in België
 • Dr. Peter & Ineke Van Dingenen-Stiers (Paam Laafi, Ouagadougou, Burkina Faso)
  Tijdelijk in opleiding in Duitsland
 • Moses & Irene Mugalasi (Feed my Lambs, Kampala, Oeganda)
 • Nico & Trijnie van Eijk (BEM, Sabinópolis, Brazilië)
 • Peter Talukder (Shanti Linda Handicraft, Dhaka, Bangladesh)